ПОКАЧВАНЕ С 4% НА Bitcoin

   

17.07.2018

  НАЗАД

  

 

  Днес цената на Bitcoin-а се покачи, благодарение на публикувания доклад, който подробно описва как Blackrock (NYSE:BLK ↓503.96 -0.01%), инвестиционна компания за управление на активи в Ню Йорк, е положила големи усилия да навлезе в Bitcoin blockchain-а. Цените са скочили с 4% след разпространяването на новините.

  

  

The trading symbol for BlackRock is displayed at the closing bell of the Dow Industrial Average at the New York Stock Exchange on July 14, 2017 in New York./ AFP PHOTO /Bryan R. Smith (Photo credit should read BRYAN R. SMITH/AFP/Getty Images)

  

  Blackrock не е обикновена компания за управление на активи, те са най-голямaта в света. Тя в момента струва $ 6,3 трилиона долара, затова е разбираемо защо всеки знак, че фирмата се интересува от Bitcoin или други криптовалути, ще окаже влияние на пазара. Като най-големият мениджър на активи в света, интересът им към криптовалутите може да бъде основен катализатор за положителното движение на цените и би могъл да насърчи други фирми, дори и с по-консервативни стратегии, да се потопят сериозно в инвестирането в криптовалути.

    

  Новината излезе в лондонски финансов вестник, Financial News. Те цитират два анонимни източника, които твърдят, че BlackRock е формирала вътрешна група, която е съсредоточена върху изследването и инвестицията във Bitcoin. Източникът твърди, че Blackrock провежда проучване дали да инвестира в Bitcoin.

  

  Докато някои отхвърляха доклада и го разглеждаха като предположение, самият главен изпълнителен директор на Blackrock - Лари Финк хвърли светлина върху новината. "Ние се насочваме към blockchain мрежата", каза Финк пред Ройтерс. Като добави, че не вижда "огромно търсене на криптовалути". Изглежда, компанията предприема много плах, но все още отворен подход към Bitcoin. Интересно е да се отбележи, че екипът, споменат в доклада, всъщност съществува от 2015 г.

  

  Вероятно по-интересно е, че предвид яснотата, че този екип на BlackRock дори да не е нов, се е стигнало до такова раздвижване в цените на Bitcoin, доказва колко променлива може да бъде най-голямата крипто-валута. Това показва защо много инвестиционни компании, въпреки възможността за трицифрена възвращаемост, все още стоят на страна от Bitcoin и другите крипто-валути.

  

  

  

  НАЗАД  

    

Е-БЮЛЕТИН & ПРОМО КАТАЛОГ