ФУДЖИТСО ПРЕЗ 2019 - МАСОВО ПРОИЗВОДСТВО

13.07.2018

  НАЗАД

  

 След придобиването на лиценза от Nantero за производството на NRAM (Nano-RAM) през 2016 г., Fujitsu следващата година започва масовото производство.

 Докато други компании се фокусират за модерни енергонезависими памет решения като 3D XPoint или NVDIMM, японският гигант Fujitsu се е насочил към NRAM. Разработена от нанотехнологичната компания Nantero Inc., базирана в САЩ, NRAM е второ поколение енергонезависими RAM, чиято амбиция е да замести традиционния DRAM, използван в паметта и продуктите за съхранение. NRAM на Nantero се изгражда отдолу нагоре с карбонови нанотръби, които са 50 пъти по-здрави от стоманата, два пъти по-голяма плътност от тази на алуминия и

1/50 000-на от диаметъра на човешки косъм.

  

  

  

   Технологията NRAM обещава по-бърза скорост на запис, по-висока плътност и по-ниска консумация на енергия при по-ниска цена от съществуващите решения за енергонезависими памети на пазара. И не само това - NRAM има по висока температурна поносимост и издържливост, което ги прави годни за предприятия, автомобилни, военни, научни и индустриални сектори. Първоначалните тестове показват, че NRAM може да работи без прекъсване при 200 ° C. също така може да се справи с температури до 800 ° C, както и да съхранява данни за повече от 1000 години при 85 ° C и повече от 10 години при 300 ° C.

  Предстои интегриране на NRAM-а на Fujitsu, понастоящем е във разработка. Компанията обаче очаква да излезе на пазара до края на тази година и ще продължи да разширява продуктовата си линия със самостоятелни продукти на NRAM. Японският производител заяви, че ще произведе първото си поколение продукти на NRAM използвайки 55-нанометровия (55 nm) литографски производствен процес.

  

ЗАЛКЮЧЕНИЕ

  Както при всички нови технологии, процесът на приемане ще бъде поетапен във времето. Големи имена като Dell, Cisco, Kingston и CFT Capital наскоро се присъединиха към каузата на Nantero. Следователно, има надежда, че NRAM-а ще се превърне във потребителски продукт в близко бъдеще.

  НАЗАД

  

       

  

Е-БЮЛЕТИН & ПРОМО КАТАЛОГ