ВИРТУАЛНАТА РЕАЛНОСТ

17.07.2018

  НАЗАД 

  

  Бъдещето на VR и AR

   Виртуалната реалност и Разширената реалност вероятно са две от най-големите тенденции в целия технологичен свят. Видяхме възхода на VR във видео игрите и картографски софтуери, но какво е бъдещето на тази технология? Как влияе виртуалната реалност върху нашето ежедневие? Дали това ще бъде страшна материя или технологията просто се движи твърде бързо? Нека се опитаме да разделим темата по прост начин.  

    

  SLAM(ЕЛК ) Бъдещето на VR.

  Основният фокус в момента е Едновременно Локализиране и Картографиране(ЕЛК): тази технология е в състояние незабавно да преведе данните от реалния свят във виртуалния и обратно. Това устройство в момента се проучва от много различни компании за разработка на мобилни приложения, като се има предвид фактът, че успеха на Niantic идва основно оталфа версия на SLAM, която превежда околната среда в приложението чрез алгоритъм (същият, който обикновено се използва за QWERTY кодове).  

ЕЛК се използва в автопилота и повикването на TESLA - два основни елемента на технологията на автомобила, които позволяват на автомобила да обработи обкръжението, за да избегне катастрофи, да разбере колко батерия е останала и други важни данни.

  

 

  

  Медицинско обучение.

  Много са университетите, които инвестират в обучението на своите студенти, като използват периферни устройства за виртуална реалност. Първият пример, който идва на ум, е, разбира се, свързан с медицината: чрез поставянето на студента във висококачествено представена ситуация, той е в състояние да разбере динамиката на работната среда, без да рискува живота на никого (особено, ако се прави, когато се изучават много деликатни операции).

Насърчаване на използването на такива периферни устройства може да бъде страхотен скоккъм по-добре подготвени хирурзи и специалисти.

  

  

   Симулацията достига до следващото ниво.

   Flight simulator, популярната игра за Windows, наскоро обявиха, че в бъдеще ще разработят версия базирана на VR, която ще осигури преживяване близко до действителното пилотно обучение, което в момента се извършва от много различни авиокомпании като British Airways и Turkish Airlines. Можем лесно да кажем, че бъдещето на подобни симулации ще се основава на виртуалната и разширена реалност, а не само на видеоигрите. Чрез комбиниране на физически периферни устройства и VR устройства, като Oculus или HTC Vive, потребителят ще бъде напълно погълнат от преживяване, което ще го доведе до по-добро разбиране на виртуалната реалност.  

  

  

   По-добри системи за картографиране.

   Не е тайна, че Google винаги е искал да се потопи в света на виртуалната реалност. Това, което можем да очакваме в близко бъдеще, е комбинацията от floor AR (тази, използвана за представяне на 3D карти в текущото приложение на Google Карти) и SLAM(ЕЛК), за да се представи реалистична проекция на обкръжението и да се подобри практическата работа на потребителите. Картите със сигурност ще бъдат в центъра на внимание, просто трябва да изчакаме и да видим как това ще се случи в близко бъдеще.

  

  

  

  

   Заключение.

   Без съмнение, това е вълнуващо време за VR и AR софтуер и хардуер.Целият технологичен пазар се движи в тази посока и можем да очакваме голям бизнес растеж през следващите години. Виртуалната реалност превзема света.

  

Видеото е взето е от YouTube потребителя REAL SPIRIT DYNAMICS

  

  НАЗАД

  

   

  

Е-БЮЛЕТИН & ПРОМО КАТАЛОГ